Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

"Oi­rei­den kanssa saa olla tark­ka­na" – Al­ler­gian ja ko­ro­na­vi­ruk­sen hen­gi­tys­tie­oi­reet muis­tut­ta­vat toi­siaan, mutta ou­lu­lai­sen al­ler­gia-asian­tun­ti­jan mukaan ei ole viit­tei­tä, että al­ler­gi­kot sai­ras­tui­si­vat her­kem­min

Allergiaoireet voivat muistuttaa koronaviruksen taudinkuvaa myös iho-oireiden vuoksi. Allergia- ja astmaliiton asiantuntija kehottaa allergikkoja tarkkuuteen.

Tänä keväänä monen allergikon mielessä on saattanut olla kysymys, ovatko oireet allergian vai koronaviruksen aiheuttamia.

Allergia- ja astmaliiton asiantuntija Anne Vuorenmaa kertoo liiton saaneen paljon kysymyksiä uuden koronaviruksen ja allergian aiheuttamien oireiden erottamisesta.

Oireita, jotka ilmenevät sekä siitepölyallergian että koronaviruksen tautikuvassa, ovat muun muassa nuha, yskä, aivastelu ja hengenahdistus. Siitepölyallergiaan ei yleensä kuitenkaan liity kuumetta tai lihassärkyä, joita ilmenee yleisesti koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastuneilla.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.