Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

On­net­to­muuk­sis­ta suurin osa ta­paah­tuu va­paa-ajal­la – tur­va­toi­met pi­det­tä­vä mö­kil­lä­kin mie­les­sä

Pelastusala muistuttaa mökkeilijöiltä vastuullisuudesta ja huolellisuudesta. Mökille suunnattaessa on tärkeää muistaa yhtä huolelliset turvallisuustoimet kuin kotona ollessa, oli kyseessä sitten oma- tai vuokramökki.

Pelastustoimi sekä pelastusalan järjestöt muistuttavat että helpoin ensimmäinen turvatoimi mökille saavuttaessa on palovaroittimen toiminnan varmistaminen.

– On ensisijaisen tärkeää, että mökissä on toimivat palovaroittimet jokaisessa nukkumatilassa ja ulosjohtavilla kulkureiteillä. Mökeissä tulisi olla myös alkusammutusvälineet ja jokaisen pitää tietää turvalliset poistumisreitit palon sattuessa. Myös vuokramökissä kannattaa testata palovaroittimien toiminta testinappia painamalla, sanoo johtava asiantuntija Kari Telaranta Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä tiedotteessaan.

Telaranta suosittelee myös hankkimaan palovaroittimet, jotka on kytketty sarjaan siten, että yhden hälyttäessä kaikki hälyttävät.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.