Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Päätös Raahen yö­päi­vys­tyk­ses­tä siir­ty­mäs­sä ensi vuo­del­le – a­lue­hal­li­tus kaatoi äänin 10–3 esi­tyk­sen ny­kyi­sen­kal­tai­sen yö­päi­vys­tyk­sen tur­vaa­mi­ses­ta

Pohteen aluehallitus ei esitä Raahen sairaalan yöpäivystyksen lakkauttamista. Sen sijaan aluevaltuustolle esitetään, että päätös Raahen yöpäivystyksestä tehtäisiin vuoden 2024 aikana vaikuttavuusarvioinnin ja omaksi toiminnaksi ottamisen selvityksen perusteella.

Pohteen aluevaltuusto päättää asiasta tulevana maanantaina 20. marraskuuta.

Anne Huotari (vas) teki tiistaina aluehallituksessa muutosesityksen, jonka mukaan perusterveydenhuollon päivystykset jatkuisivat laajan palvelun sote-keskuksissa Kuusamossa, Oulaisissa, Oulussa ja Raahessa, ja kiirevastaanottoa olisi saatavilla arkisin ja viikonloppuisin. Esitys kaatui kuitenkin äänestyksessä 10–3. Huotarin lisäksi esitystä kannattivat Jani Törmi (ps) ja Mika Flöjt (vihr).

Raahen kannalta aluehallituksen tiistaina hyväksymä esitys Raahen yöpäivystyspäätöksen lykkäämisestä ensi vuodelle tarkoittaisi jonkinlaista hengähdystaukoa. Lopullista lupausta yöpäivystyksen jatkosta ensi vuoden jälkeen se ei kuitenkaan anna, sillä sairaaloiden ja päivystysten nykytilaa ja muutostarvetta selvittävän sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän ennakoidaan laittavan Raahen ympärivuorokautisen päivystyksen tiukille.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_