Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pai­kal­li­sia ta­pah­tu­mia tar­vi­taan

Korona-aika on opettanut, että vaikka nettistriimit ovat monesti paikallaan eivät ne korvaa perinteisiä tapahtumia.

Valitettavan kiivaasti huononevasta koronatilanteesta huolimatta Raahessa on tänä kesänä päästy pysähtyneen viime kesän jälkeen lähemmäs normaalia. Pekanpäivien päästiin täysin virtuaalisten kotiseutujuhlien jälkeen viettämään paikan päällä. Viime viikonloppuna vietettiin perinteisesti heinäkuun loppua, kun Rantajatsit olivat jälleen omalla paikallaan.

Vuosikymmenten aikana tapahtumat saattavat alkaa tuntua itsestäänselvyyksiltä, mutta pakotettu tauko korona-aikana on opettanut niiden tärkeyden. Ne tuovat rytmiä vuodenkiertoon ja luovat odottavan mielialan.

Järjestäjiltä ja talkoolaisilta tapahtumat vaativat lukuisia tunteja töitä. Tänä vuonna koronatilanteen seuraaminen on tuonut järjestelyihin oman mausteensa. Viikossa tai kahdessa tapahtumia ei järjestetä, vaan se vaatii hyvin paljon pidemmän rupeaman.

Rantajatsien taiteellinen johtaja Charles Gil tiivisti tilanteen hyvin maanantain Raahen Seudussa. Viime vuonna tapahtuman järjestäminen tuntui vastuuttomalta, mutta tänä vuonna se tuntui tarpeelliselta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.