Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pit­si­mys­sy­jä, si­lin­te­ri­hat­tu­ja, silk­ki­hui­ve­ja ja tyl­li­mek­ko­ja – vanhan Raahen syvin elämys syntyy pu­ku­lois­tos­ta

Ennen vanhaan rouvat pitivät pitsimyssyjä, ja niin pitää Selskaapikin. Kun Selskaapin väki pukeutuu, se ei käy ihan käden käänteessä.

Menneisyyden pukeutumistyylien ja tapakulttuurin harrastaminen on historiallisten elokuvien innoittamana yleistä maailmalla, mutta Suomessa se on verrattain harvinaista, joskaan ei mahdotonta. Pieni joukko menneisyydestä aidosti innostuneita raahelaisia on perustanut Selskaapi Raahe -yhdistyksen, joka haluaa nostaa esiin sitä, millainen kaupunki Raahe on ollut ja millaisia ihmisiä täällä on elänyt.

Katseet on käännetty loisteliaaseen menneisyyteen, jolloin Raahessa eli Suomen rikkain mies, joka omisti laivoja, sahoja ja kiinteistöjä ympäri Suomea. Merenkävijät kantoivat Raaheen matkatuomisia maailmalta, ja kaupungista oli kerran viikossa postilaivayhteys Tukholmaan.

Selskaapi pukeutuu 1820-1900 -lukujen Raahen herrasväen mukaisesti erittäin näyttäviin ja elegantteihin, mutta aika paljon tilaa vieviin ja välillä aika hankaliinkin asuihin ja perehtyy vanhan aikakauden historiallisiin tapahtumiin, ihmisiin ja tapoihin.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_