Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pöyry, met­säo­jat, me­ri­met­sot ja Pat­ti­joen ja Sii­ka­joen kun­nos­tuk­set nou­se­vat ta­pe­til­le Sii­ka­joen ka­la­ta­lous­suun­ni­tel­mas­sa

Pöyryn padon purku, Pattijoen ja Siikajoen kunnostukset sekä hylje- ja merimetso-ongelman ratkaiseminen sisältyvät Siikajoen kalataloussuunnitelmaan.

Siikajoen Kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelmasta on laadittu luonnos, jota aletaan käsitellä marraskuussa vesialueiden omistajien kesken.

Yli puolen miljoonan hehtaarin kokoinen kalatalousalue on jaettu kolmeen osa-alueeseen, jotka ovat rannikkoalue, jokialueet sekä järvet ja lammet. Suunnitelmassa esitetään tärkeimmät toimenpiteet jokaisen osa-alueen käytöstä.

Vuonna 2019 käyttöön otetun uuden kalatalousaluejaon mukaan yhteen kalatalousalueeseen kuuluu kokonainen joki pituudeltaan.

Vaikka uudistus sai aluksi ankaraa vastusta osakseen, sen hyvät puolet ovat tulleet esiin. Yhteen ja samaan kalatalousalueeseen kuuluva koko jokivarsialue on joutunut samaan veneeseen ja saa miettiä koko joen varren mitalta joen yhteistä hyvää.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.