Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Py­hä­jo­ki sallii Kar­hun­ne­van­kan­kaal­le 250-met­ri­set tuu­li­voi­ma­lat

wpd Karhunnevankankaan Tuulipuisto Oy saa rakentaa Pyhäjoelle osayleiskaavassa määrätyn enimmäiskorkeuden 20 metrillä ylittäviä tuulivoimaloita. Pyhäjoen kunnanhallitus on myöntänyt poikkeusluvan kaikkiaan 33 voimalalle.

Voimassa olevassa Karhunnevankankaan tuulipuiston osayleiskaavassa on osoitettu rakennuspaikat 33 tuulivoimalalle. Kaavan määrittämä tuulivoimaloiden enimmäiskorkeus on 230 metriä maanpinnasta mitattuna. Yhtiö haluaa kuitenkin rakentaa tuulivoimalat 20 metriä korkeampina, jolloin niiden kokonaiskorkeudeksi muodostuisi 250 metriä.

wpd:n mukaan tuulivoimaloiden korkeuden nostaminen 250 metriin parantaa merkittävästi Karhunnevankankaan hankkeen tuotantotehoa ja kilpailukykyä, koska turbiinivalmistajat voivat tarjota hieman korkeampia voimaloita ja halkaisijaltaan laajempia roottoreita.

Yhtiöllä on jo joulukuussa 2017 myönnetty rakennusluvat kaikille 33 voimalalle, mutta niiden rakentamista ei ole vielä aloitettu.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.