Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pyö­räi­li­jä kuoli: kän­nyk­kään­sä ajon aikana kä­si­tel­lyt kuor­ma-au­ton kul­jet­ta­ja sai eh­dol­lis­ta van­keut­ta

Kännykkää räplätessään pyöräilijään kuorma-autolla pahki ajanut ammattiautoilija on saanut 9 kuukauden ehdollisen vankeustuomion hovioikeudessa.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota käsitellessään vuonna 2017 Raahessa sattunutta, pyöräilijän kuolemaan johtanutta onnettomuutta.

Vuonna 1981 syntynyt ammattikuljettaja tuomittiin viime vuonna Oulun käräjäoikeudessa 9 kuukauden ehdollisen vankeustuomioon. Syynä oli törkeä kuolemantuottamus ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Naisen omaiset valittivat tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen ja vaativat itselleen suurempia korvauksia kuolemantapauksen aiheuttamista kärsimyksistä. Hovioikeus ei löytänyt tapauksesta aihetta rangaistuksen korottamiseen eikä muuttamiseen.

Autoilija oli osunut tien pientareella ajaneeseen pyöräilijään syyskuussa 2017, kun hän oli ajamassa Alpuan kylän suunnasta kohti Vihantia.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.