Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raahe al­ka­mas­sa isän­tä­kun­nak­si: ottaa hoi­taak­seen hy­vin­voin­ti­kun­ta­yh­ty­mäl­tä mah­dol­li­ses­ti jäävät vel­voit­teet ja asiat

Raahen kaupunki ryhtyy Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän purkamisen jälkeen isäntäkunnaksi, joka hoitaa kuntayhtymältä mahdollisesti jääviä velvoitteita ja asioita. Kaupunki saa periä isäntäkuntana toimimisesta aiheutuvat kulut muilta osakaskunnilta peruspääomaosuuksien suhteessa.

Isäntäkuntana Raahe vastaa myös hyvinvointikuntayhtymän arkistoinnin säilyttämisestä voimassa olevien lakien mukaisesti. Kuntayhtymän arkistot siirretään Raahen kaupungille siltä osin kun ne eivät ole siirtyneet Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.

Lopputilityksen hetkellä avoinna olevat hyvinvointikuntayhtymän asiakassaatavat siirretään isäntäkuntana toimivalle Raahen kaupungille. Kun saatavien perintä on suoritettu ja mahdollisesti avoinna olevien saatavien perinnästä luovuttu, suorittaa kaupunki perittyjen saatavien ja isäntäkunnalle aiheutuneiden perimiskulujen välisen erotuksen jäsenkunnille peruspääomaosuuksien suhteessa.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_