Raahe etsii omaa tun­na­riaan: Miltä sinusta Raahe kuu­los­taa? Lähetä oma ehdotus Me­dia­sau­naan

Anni Mämmelä vastaanottaa ääninäytteitä, joista voisi kehittyä Raahen tunnari. Niiden pitäisi olla Mediasaunassa ennen maaliskuun loppua.
Anni Mämmelä vastaanottaa ääninäytteitä, joista voisi kehittyä Raahen tunnari. Niiden pitäisi olla Mediasaunassa ennen maaliskuun loppua.

Maailma on vahvasti audiovisuaalinen. Raahen kaupungissa on ryhdytty miettimään, miltä Raahe oikein kuulostaa? Raahen kaupungin hanketoiminnan ja kehittämisen yksikkö kerää ääninäytteitä, joiden pohjalta voidaan työstää raahemainen mainossävel jo ensi kesäksi. Katse on kääntynyt paikallisiin bändeihin ja soittajiin.

Mistä tässä on kyse, hanketoiminnan ja kehittämisen yksikön Mediasaunan ohjaaja Anni Mämmelä?

–Raahen kaupungin markkinoinnin ilme on muuttumassa. Tässä yhteydessä tuli ajatus, että sitä voisi laajentaa äänipuolelle.

Mistä idea tunnussävelestä tai Raahe-saundista syntyi?

–Se syntyi Mediasaunassa. Oli tilattu mainosääni ulkopuoliselta, mutta sitä ei hyväksytty. Se herätti keskustelun, miltä Raahen pitäisi kuulostaa? Silloin mieleeni tuli, pitäisikö tätä asiaa kysyä raahelaisilta? Nyt halutaan raahelaisilta mielipiteitä asiasta.

Joko näytteitä on saapunut?

–Nopeimmat ovat jo tulleet. Ne ovat ääripäistä.

Raahe on siis moniääninen?

–Kyllä. Kaikilla on eri näkemys siitä, miltä Raahe voi kuulostaa. Se voi liittyä siihen, mitä fiiliksiä Raahe herättää ja mitä muistoja liittyy Raaheen.

Halutaan siis sävel, josta meidät muistetaan?

–Kyllä. Tämä ei ole kilpailu. Halutaan luoda sellainen sävel, että kun sen kuulee, sen tunnistaa heti ja yhdistää Raaheen.

Maksetaanko tästä palkkiota?

–Kyllä. Palkkiota ei voi määritellä etukäteen, koska ei tiedä, kuinka kauan työ jatkuu. Palkkio maksetaan, jos löydetään henkilö, jonka kanssa halutaan jatkaa yhteistyötä.

Millaista näytettä toivotte?

–Näytteen ei tarvitse olla viimeistelty. Sen pitää olla instrumentaalinen. En sulje pois acapellakuoroakaan, mutta laulettu musiikki voi olla vaikea työstää.

Millainen raati valitsee ääninäytteistä työstettävän?

–Alkukarsinta tehdään hanke- ja kehittämisyksikössä, ja sitten otetaan kaupunkimarkkinointiväkeä mukaan sekä kaupunginjohtaja. Hän on kiinnostunut tästä.

Miten sitä työstetään?

–Me ollaan valmiita huolehtimaan siitä. Hänellä, joka toimittaa ääninäytteet, pitää olla oikeus kappaleeseen. Jos se on aiemmin tehty, meidän täytyy saada siihen käyttöoikeus.

Mikä on Mediasauna?

–Raahen hanketoiminnan ja kehittämisen yksikössä toimiva työpaja, jossa tehdään tapahtumien markkinointimateriaalia.