Joonas Donskoi: Seit­se­mäs ai­vo­tä­räh­dys pisti pään se­kai­sin

Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Raahen kau­pun­ki pe­rus­taa uuden por­taa­lin kes­kus­te­li­joil­le ja sinäkin voit vai­kut­taa siellä siihen, mihin ve­ro­ra­ho­ja käy­te­tään

Tänä vuonna kuka tahansa voi osallistua Raahessa 30 000 euron verovarojen kohdentamiseen mutta tulevaisuudessa ehkä jopa investointiohjelman laatimiseen.

Raahen kaupunki on hankkinut digitaalisen Maptionnaire-osallisuusalustan, jolla voi osallistua ideointiin ja päätöksentekoon siitä, minne osallistuvaan budjetointiin varatut 30 000 euroa Raahessa sijoitetaan.

Alustalla voi esittää idean rahan käyttökohteesta ja jatkokehitellä esille tuotua ideaa. Samaa alustaa käytetään useissa kaupungeissa.

Kansalaistoiminnan ja osallisuuden päällikön Ari Pietarisen mukaan alustan hankinta lähti liikkeelle hankittiin tarpeesta parantaa osallistuvan budjetoinnin prosessia ja äänestystä, mutta alusta on kaikkien hallintokuntien käytettävissä.

– 30 000 euroa on jaettava summa vielä tänä ja ensi vuonna, mutta jos ajatellaan ideaa laajemmin, summan, johon ihmiset voisivat vaikuttaa, pitäisi olla suurempi.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.