Tilaajille

Raahen lii­kun­ta­paik­ko­jen käyt­tö­mak­suis­ta uusi esitys - "Ei saa­vu­te­ta lä­hes­kään vuo­sit­tais­ta sääs­tö­ta­voi­tet­ta"

Rännärin pesäpallostadionin käyttömaksuksi esitetään 30 euroa tunnilta ensi vuoden alusta alkaen. Laskutuskausi olisi toukokuun alusta syyskuun loppuun.
Rännärin pesäpallostadionin käyttömaksuksi esitetään 30 euroa tunnilta ensi vuoden alusta alkaen. Laskutuskausi olisi toukokuun alusta syyskuun loppuun.
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen kaupungin liikuntapaikoille on määritelty käyttömaksut rakennetun ympäristön lautakunnan helmikuussa päättämien periaatteiden mukaisesti. Uuden hinnaston mukaan käyttömaksuja ei peritä alle 18-vuotiaiden ja yli 65-vuotiaiden ryhmiltä poikkeuksena jäähalli, jonka käytöstä myös alle 18-vuotiailta peritään käyttömaksut jäähallin hinnaston mukaisesti.

Käyttömaksuja ei peritä myöskään kouluilta ja päiväkodeilta, jos liikuntapaikan käyttö sisältyy opetussuunnitelmaan.

Käyttömaksujen taustalla on Raahen kaupunginvaltuuston hyväksymä vuoden 2020 talousarvio ja kahden seuraavan vuoden taloussuunnitelmat, joissa liikuntapaikkojen kunnossapitoon on asetettu 175 000 euron säästötavoite. Liikuntapaikkaesimies Aki Huhtalan mukaan nyt valmistellun uuden liikuntapaikkahinnaston mukaisilla käyttömaksuilla ei saavuteta läheskään 175 000 euron vuosittaista säästötavoitetta.

Rakennetun ympäristön lautakunta käsittelee uutta hinnastoa kokouksessaan tänään tiistaina. Tekninen johtaja Jarkko Vimpari esittää tässä vaiheessa ainoastaan liikuntapaikkahinnaston asettamista nähtäville 14 vuorokauden ajaksi.

Hinnasto esitetään otettavaksi käyttöön avantouintipaikan sekä Saloisten ja Pattasten kaukaloiden marraskuun alusta alkaen ja muilta osin vuoden 2021 alusta alkaen.

Avantouintipaikan kausimaksuksi esitetään 30 euroa. Avantouintikausi on syyskuun alusta toukokuun loppuun ja avain tai käyttöoikeus luovutetaan vain yli 18-vuotiaalle. Saloisten ja Pattasten jääkiekkokaukaloiden käyttömaksuksi esitetään 20 euroa tunnilta laskutuskauden määräytyessä kaukalossa olevan jään mukaan.

Koivuluodon urheilukentän käytöstä perittäisiin 30 euroa tunnilta. Ottelu-, tapahtuma- ja kisamaksu olisi 120 euroa. Koivuluodon tekonurmen käytöstä perittäisiin 15 euron tunnilta koko kentän käytöstä ja 7,50 euroa tunnilta puolen kentän käytöstä. Ottelu-, tapahtuma- tai kisahinta tekonurmella olisi 60 euroa.

Rännärin pesäpallostadion tuntihinnaksi esitetään 30 euroa ja ottelu-, tapahtuma- ja kisamaksuksi 120 euroa. Rännärin takakentillä kenttäkohtainen tuntihinta olisi 10 euroa ja ottelu-, tapahtuma- ja kisahinta 40 euroa.

Pattasten ja Vihannin urheilukenttien sekä Kuuselan ja Pitkänkarin kenttien käytöstä esitetään perittäväksi 10 euron tuntihinta harjoitusten osalta ja 40 euron ottelu-, tapahtuma- ja kisamaksu.

Kaikilla kentillä ottelu-, tapahtuma- ja kisamaksu kattaa enintään neljä tuntia kestävän tapahtuman. Ylimeneviltä tunneilta maksua perittäisiin tuntihinnoittelun mukaan.

Urheilutalo Raahelan sekä koulujen liikuntasalien osalta hinnat ja käyttösäännöt päättää tulevaisuuslautakunta.