Tilaajille

Raahen lii­kun­ta­pai­koil­le esi­te­tään edel­leen käyt­tö­mak­su­ja - koskee myös alle 18-vuo­tiai­ta

Jos Raahen rakennetun ympäristön lautakunta tiistaina hyväksyy esitetyt käyttömaksut, maksaa tunnin vuoro Koivuluodon yleisurheilukentällä 30 euroa ja alaikäisiltäkin 15 euroa.
Jos Raahen rakennetun ympäristön lautakunta tiistaina hyväksyy esitetyt käyttömaksut, maksaa tunnin vuoro Koivuluodon yleisurheilukentällä 30 euroa ja alaikäisiltäkin 15 euroa.
Kuva: VESA JOENSUU

Raahen kaupungin ylläpitämille liikuntapaikoille esitetään käyttömaksuja myös jatkovalmistelun jälkeen. Rakennetun ympäristön lautakunta käsittelee uutta esitystä käyttömaksuista tiistai-iltana.

Alkuperäinen, lautakunnan tammikuussa jatkovalmisteluun palauttama esitys ei ole paljonkaan muuttunut. Suurin muutos on, että alle 18-vuotiaiden vuoroista perittävä maksu olisi 50 prosenttia esitetyistä hinnoista, kun vielä tammikuussa esitettiin alle 18-vuotiaiden vuoroista perittävän 75 prosenttia esitetyistä hinnoista.

Toinen muutos alkuperäiseen esitykseen nähden koskee jäähallin hintoja. Nyt niihin esitetään 20 prosentin korotusta aiemmin esitetyn 25 prosentin sijasta. Yleisöluisteluvuorot jäähallilla säilyisivät maksuttomina, mutta kaikilta kouluilta ja päiväkodeilta esitetään perittävän jäähallin käytöstä kymmenen euroa tunnilta vuoden 2021 alusta alkaen.

Tiistaina käsiteltävän esityksen mukaan Saloisten ja Pattasten kaukaloiden käyttömaksu olisi 20 euroa tunnilta ja avantouintipaikan maksu syys-toukokuulta 30 euroa. Rännärin pesäpallokentän käyttömaksu olisi 30 euroa tunnilta ja otteluhinta 150 euroa. Rännärin kolmella takakentällä käyttömaksu olisi kymmenen euroa tunnilta.

Koivuluodon tekonurmen käyttömaksuksi esitetään koko kentältä 30 euroa ja puolikkaalta kentältä 15 euroa tunnilta. Otteluhinta tekonurmella olisi 70 euroa. Koivuluodon yleisurheilukentän käyttömaksu olisi 30 euroa tunnilta ja ottelu-, tapahtuma- ja kisahinta 120 euroa.

Pattasten ja Vihannin yleisurheilukentille esitetään käyttömaksuksi kymmenen euroa tunnilta, samoin Kuuselan ja Pitkänkarin kentille.

Ouluntien, Antinkankaan, Honganpalon ja Ollinsaaren luistelu-alueet ja Lampinsaaren kaukalo jäädytettäisiin jatkossa koulujen ja päiväkotien pyynnöstä ja opetustoimi maksaisi niistä toteutuneiden kustannusten mukaisesti. Muiden kohteiden maksut peritään tehtyjen varauksien mukaan.

Raahen kaupungin va. tekninen johtaja Paula Pihkanen esittää, että liikuntapaikkojen käyttömaksut sekä jäähallin hintojen korotukset tulisivat lautakunnan päätöksellä voimaan 9. maaliskuuta alkaen. Esitetyt hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron.