Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Raahen lin­tu­ve­det mukana suo­je­lu­oh­jel­mas­sa – Lintuja las­ke­taan kesällä useaan ot­tee­seen ja tu­los­ten mukaan suun­ni­tel­laan ran­to­jen rai­vaus­ta

Linnusto on muuttunut Raahen alueella rantojen rehevöitymisen ja umpeenkasvun myötä. Tänä kesänä lintuvesiä kartoitetaan ja seuraavan aloitetaan vesistöjen hoito ja kunnostus.

Raahen saariston, Olkijokisuun ja Pattijoen pohjoishaaran lintuvesikohteiden linnustoa on alettu kartoittamaan. Metsähallitus selvittää saariston pesimälinnuston ja poikueiden määrää ja laskee muutolla levähtäviä lintumääriä. Kartoitus on alkanut toukokuussa ja keskittyy ensin pesimälinnustoon, jonka jälkeen kesä-heinäkuussa siirrytään vesilintupoikueisiin.

– Syksyllä saadaan arviota millaisiin hoito- ja kunnostustoimenpiteisiin aletaan. Nyt on suunnitteluvuosi ja käymme kaikilla kohteilla katsomassa tilannetta, kertoo lintuvesikoordinaattori Sami Timonen Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Tänä ja ensi vuonna huhtikuun ja lokakuun välisenä ajankohtana Raahen lisäksi kartoitetaan 38 lintuvesikohdetta. Listalla on järviä, lahtia, saaria ja jokien suistoja ympäri Pohjois-Pohjanmaata.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.