Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raahen mu­siik­ki­opis­to tekee tilaa soi­tin­va­ras­toon – ­tar­vit­set­ko trum­pe­tin vai kenties kont­ra­bas­son?

Raahen musiikkiopisto on saanut luvan alkaa myydä huonokuntoisia käytöstä poistettuja soittimia. Musiikkiopistolla on soitinvarastossaan huonokuntoisia soittimia, joita ei voi enää käyttää opetuksessa tai vuokrata oppilaille.

Raahen kaupungin vs. opetus- ja kasvatusjohtajan Irmeli Starkin mukaan vanhoja soittimia ei kannata korjata, koska korjauskustannukset olisivat liian isot eikä varmuutta soitinten tasosta tai kelvollisuudesta oppilaitoskäyttöön olisi korjaamisen jälkeenkään. Koska käytöstä poistetut soittimet halutaan pois varastotilaa viemästä, voidaan soittimet Starkin mukaan myydä esimerkiksi harrastajille, tee-se-itse -soitinkorjaajille tai vain koristeeksi.

Musiikkiopiston opettajat ovat inventoineet soitinvaraston, minkä jälkeen huonokuntoiset soittimet on arvioitettu asiantuntijalla. Myyntiin laitettavien soitinten myyntihinnaksi on arvioitu yhteensä noin 6 000–7 000 euroa.

– Saaduilla varoilla musiikkiopisto voi korjauttaa huollon tarpeessa olevia oppilassoittimia sekä hankkia opetuskäyttöön uusia, toteaa Stark.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_