Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Raahen Olut­huo­neen yrit­tä­jäl­lä ko­ro­na­tar­tun­ta – al­tis­tu­nei­ta voi olla satoja

Harri Paulasuo kertoo, että hänellä on todettu koronavirustartunta.
Harri Paulasuo kertoo, että hänellä on todettu koronavirustartunta.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Raahen Oluthuoneen yrittäjä Harri Paulasuo on saanut koronavirustartunnan. Paulasuo on oireettomana altistanut satoja ravintolan asiakkaita.

– Tiistaina tuli kurkku kipeäksi, keskiviikkona kävin testeissä, ja siinä nousi kuume. Torstaina alkoi olo paranemaan, ja eilen kävin töissä – valitettavasti, Paulasuo kertoo Raahen Seudulle lauantai-iltana.

Paulasuo korostaa, että kun hänellä oli oireita, oli ravintola suljettu.

Yrittäjä arvelee, että hän on todennäköisesti saanut tartunnan joko edellisenä tai sitä edellisenä viikonloppuna. Hän toivookin, että kaikki Raahen Oluthuoneella parin viikon aikana asioineet tarkkailisivat vointiaan ja hakeutuisivat testeihin pienenkin nuhan tullessa.

– Ajattelin niin kuin kaikki muutkin, että se on kausiflunssaa. Se ihmetyttää, että miksi testitulos kesti kolme päivää, tälläkin hetkellä täysin oireeton Paulasuo ihmettelee.

Paulasuon tartunta on tiettävästi Raahen seitsemäs koronavirustapaus.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymästä kehotetaan seuraamaan koronaan viittaavia oireita ja lievilläkin oireilla hakeutumaan arkena kello 9–16 Raahen infektiopoliklinikalle. Jos oireet vaativat välitöntä tutkimusta ja hoitoa, tulee sairastuneen olla yhteydessä päivystykseen numeroon 08 849 4511.

Hyvinvointikuntayhtymä ohjeistaa, että omaehtoinen karanteeni on tarpeen, mikäli altistunut kokee flunssantapaisia oireita tai sairaudentunnetta.