Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Raahen Seu­dul­le kultaa ja kaksi hopeaa pai­kal­lis­leh­ti­kil­pai­lus­sa

Paikallismedioiden parhaat palkittiin torstai-iltana Joensuussa järjestetyillä Suurilla Lehtipäivillä.

Päätoimittaja Nina Tuomikoskella oli kiitollinen tehtävä hakea kolme kunniataulua Joensussa pidetyillä Uutismedian liiton Suurilla Lehtipäivillä.
Päätoimittaja Nina Tuomikoskella oli kiitollinen tehtävä hakea kolme kunniataulua Joensussa pidetyillä Uutismedian liiton Suurilla Lehtipäivillä.

Raahen Seutu sijoittui hopealle Uutismedian liiton järjestämässä Paikallismediakilpailussa vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien paikallislehtien sarjassa. Sarjan voitti Västra Nyland.

Raadin perusteluissa todettiin, että Raahen Seutu käsittelee mielenkiintoisia aiheita, sen juttutyypit ovat monipuolisia ja kieli sujuvaa, rikasta ja genretietoista.

Paikallismediakilpailun tuomaroivat Jyväskylän yliopiston journalistiikan ja suomen kielen opiskelijat ohjaajinaan Lauri Haapanen ja Ville Manninen sekä päätoimittaja Mirja Linnemäki ja toimittaja Hanna Parhaniemi.

Paikallismediakilpailun kahteen sarjaan osallistui yhteensä 70 lehteä.

Raahen Seutu sijoittui hopealle paikallislehtikilpailussa myös kahtena edellisenä vuonna.

– Raahen Seudussa on rautaisen ammattitaitoiset ja alueeseen sitoutuneet toimittajat, jotka tuntevat levikkialueensa ja sen ihmiset. On hienoa, että se välittyi myös raadille, sillä Suomessa tehdään laadukasta paikallisjournalismia, kiittelee Raahen Seudun päätoimittaja Nina Tuomikoski.

Kultaa ja hopeaa juttukilpailussa

Myös juttukilpailussa tuli palkintosijoja. Paikallislehtijuttukilpailun 1. sarjassa arvioitiin tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta.

Tässä sarjassa Vuoden 2022 paikallislehtijutuksi valittiin 20. toukokuuta julkaistu juttu Inhottavan ihanaa. Juttu on Sari Jaatisen kirjoittama, Vesa Joensuun kuvaama ja Maarit Kestin taittama. Palkinnon perusteluissa juttua luonnehdittiin upeaksi kokonaisuudeksi, jonka kieli oli sujuvaa ja kaunista, kuvat erinomaiset ja taitto selkeää.

"Pääkuva pysäyttää ja muut kuvat tekevät kuvakerronnasta kokonaisen. Taitto on selkeä, lukeminen helppoa ja ilmaakin käytetty kauniisti", kuuluivat ykkössijan perustelut.

Sarjassa toiseksi sijoittui 7. helmikuuta Raahen Seudussa julkaistu juttu Lumisavusauna ei ole hätähousuja varten. Myös sen kirjoitti Sari Jaatinen ja kuvasi Vesa Joensuu. Jutun taittoi Toni Länkinen. Perusteluissa todettiin, että jutun kuvakerronta on erinomaista ja selkeä taitto tekee lukemisen helpoksi.

Paikallislehtijuttukilpailun kahteen sarjaan osallistui yhteensä 80 juttua.

– Paikallislehden tehtävä ei ole pelkästään kertoa alueensa uutisia. Lehden sivuilla, sen henkilöhaastatteluissa ja reportaaseissa kasvot ja äänen saavat paikalliset ihmiset. Molemmissa palkituissa jutuissa keskiössä on ihminen, jolla on intohimo johonkin kiinnostavaan asiaan, lintujen tarkkailuun ja saunomiseen. Näissä jutuissa heidän harrastuksensa saavat tarinallisen muodon niin tekstissä kuin kuvissa ja näyttävässä taitossakin, toteaa Tuomikoski.