Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Raahen Seutu pai­kal­lis­leh­tien kär­ki­vii­si­kos­sa – Vuoden Pai­kal­lis­leh­ti jul­kis­te­taan 11.11.

Raahen Seutu valittiin Vuoden Paikallislehdeksi 1998, 2014 ja 2015. Viime vuonna lehti sijoittui hopealle. Olisiko nyt taas korkeimman sijoituksen aika?
Raahen Seutu valittiin Vuoden Paikallislehdeksi 1998, 2014 ja 2015. Viime vuonna lehti sijoittui hopealle. Olisiko nyt taas korkeimman sijoituksen aika?
Kuva: Vesa Joensuu

Raahen Seutu on valittu viiden finalistin joukkoon Vuoden Paikallislehti -kilpailussa. Voittaja julkistetaan Suurilla Lehtipäivillä Seinäjoella 11. marraskuuta.

Parhaan paikallislehden tittelistä kisaa kahdesti tai useammin viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa Raahen Seudun lisäksi Alasatakunta, KMV-lehti, Suur-Keuruu ja Västra Nyland.

Kerran viikossa ilmestyvien lehtien viiden kärkeen ovat nousseet Kalajokiseutu, Lauttakylä, Perhonjokilaakso, Rantalakeus ja Sydän-Satakunta.

Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkitaan parhaat paikallislehtijutut kahdessa sarjassa.

Toimituksen arkea
Video: Vesa Joensuu

– Kovatasoinen Paikallismediakilpailu oli tänä vuonna entistäkin tasaisempi. Erot lehtien välillä ovat pieniä, ja tuomaristo joutuikin kovan paikan eteen. Finalisteiksi valittiin lehdet, joissa painettu lehti ja verkkopalvelu muodostavat tuomariston mielestä parhaan kokonaisuuden. Paikallismedialla on tärkeä rooli omassa yhteisössään ja lukijoidensa arjessa – kaikissa kanavissa, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

Kilpailussa arvioinnin kohteina ovat lehden journalistinen järjestys, näkökulmat, visuaalisuus, vuorovaikutus ja yllätyksellisyys.

Uutismedian liiton järjestämään Paikallismediakilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 80 lehteä. Tuomaroinnista vastasivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat.

Uutismedian liitto on sanomalehtien, kaupunkilehtien ja muiden yksityisten uutismedioiden julkaisijoiden toimialajärjestö. Liiton jäseninä on myös muun muassa jakeluyhtiöitä, markkinointiyhtiöitä ja lehtipainoja. Uutismedian liitto on media-alan yhteistä edunvalvontaa hoitavan Medialiiton suurin jäsenjärjestö.