Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Raahen tu­li­pa­lo­jen sy­tyt­tä­jäl­le lähes kaksi vuotta van­keut­ta – yl­lyt­tä­jäl­lä alla jo elin­kau­ti­nen tuomio

Raahessa toukokuussa 2019 tahallaan sytytetyt tulipalot johtivat vankeustuomioon. Vuonna 1995 syntynyt mies tuomittiin tiistaina Oulun käräjäoikeudessa yhden vuoden ja 11 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen kahdesta tuhotyöstä.

Käräjäoikeuden mukaan molempien tekojen kohdalla kyse on ollut yöaikaan sytytetyistä tulipaloista siten, että asukkaat ovat olleet nukkumassa. Tulipalot ovat paitsi aiheuttaneet yleistä hengen tai terveyden vaaraa, myös konkreettisella tavalla vaarantaneet talojen asukkaiden hengen ja terveyden. Molemmat tulopalot sytytettiin asuntojen uloskäynnin kohdalle, joka vaikeuttaa ja estää asukkaiden poistumista. Oikeuden mielestä myös sytyttäjän on täytynyt ymmärtää tämä.

Käräjäoikeus katsoo, että Teinikadun ja Ollinkehän tuhotöistä tuomittava rangaistus ei voi olla rangaistusasteikon ala-asteikolta tekojen vahingollisuuden ja vaarallisuuden takia, vaikka rikoksen tekemiseen on vaikuttanut huomattava painostus tai uhka.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.