Hyvää itsenäisyyspäivää! : It­se­näi­syys­päi­vän Raahen Seutu il­mes­tyy nä­köis­leh­te­nä

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Raa­hes­sa taas kaksi uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – lääkäri Lauri Koi­vu­ne­va: "Raahen seu­dul­la ei ole syytä pa­niik­kiin tai huo­leen"

Raahessa on todettu jälleen kaksi uutta koronavirustartuntaa. Myös kerrottiin yhdestä uudesta tapauksesta.
Raahessa on todettu jälleen kaksi uutta koronavirustartuntaa. Myös kerrottiin yhdestä uudesta tapauksesta.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

THL:n koronakartta kertoo tiistaina, että Raahessa on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa. Myös lauantaina ja maanantaina kerrottiin yhdestä uudesta tapauksesta, joten nyt niitä on ollut Raahessa keväästä lähtien kaikkiaan 17.

Siikajoella lukema pysyy edelleen kuudessa ja Pyhäjoella varmistuneita tapauksia on alle viisi.

RAS:n tartuntataudeista vastaava lääkäri Lauri Koivuneva kertoo, ettei joukkoaltistumisia ole tapahtunut Raahen alueella, vaikka neljä tapausta on tullut ilmi lyhyessä ajassa.

– Joukkoaltistumisia ei ole tullut seutukuntamme alueella sitten elokuun. Yksittäisiä altistuneita on ollut, ja muualta kuin Raahesta, kuten Oulun suunnalta ja Etelä-Suomesta niitä tipahtelee useita viikossa. Jatkotartuntoja kehittyy onneksi varsin vähän. Näiden (uusien) tapauksien osalta kaikki asianosaiset on tavoitettu.

Hän korostaa, että Raahen seutukunnassa ollaan edelleen taudin perusvaiheessa, eikä esimerkiksi yleisötapahtumia ole syytä rajoittaa nykyistä enempää.

– Raahen seudulla ei ole syytä paniikkiin tai huoleen. Perustilanne on rauhallinen. Mietitään joka hetki uusi tilannekuva, ja se luokitellaan perusvaiheeksi alueellamme. Isompia joukkotilaisuuksia ei ole tarpeen rajoittaa, eli yli 50 henkilön tilaisuudet ovat mahdollisia rajoitukset huomioon ottaen. Uusiin rajoitustoimiin ei olla alkamassa, Koivuneva alleviivaa.

Koko maassa ilmoitettiin tiistaina 228 uutta koronavirustartuntaa. Kaikkiaan niitä on Suomessa ollut keväästä lähtien 19 647.

Lääkäri korostaa, että edelleen kannattaa muistaa perusohjeet, jotta korona pysyisi kurissa.

– Muistetaan hyvä käsi- ja yskimishygienia, sairaana jäädään kotiin ja pidetään välimatkaa. Maskia käytetään harkinnan mukaan tilanteissa, jossa ei voi pitää välimatkaa, Koivuneva muistuttaa.