Raa­hes­sa var­mis­tui kaksi uutta ko­ro­na­tar­tun­taa – lääkäri Lauri Koi­vu­ne­va: "Toinen kir­jau­tui oikein, mutta toinen kir­jau­tui Raahen tar­tun­nak­si, vaikka henkilö ei asukaan Raa­hes­sa"

Raahessa varmistui juuri kaksi uutta koronavirustartuntaa.
Raahessa varmistui juuri kaksi uutta koronavirustartuntaa.
Kuva: Arkisto / Vesa Joensuu

Raahesta on raportoitu torstaina kaksi uutta koronavirustartuntaa. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kerran päivässä päivittyvästä koronakartasta.

– Joukkoaltisumisia ei ole tullut näistä kummastakaan. Molemmista tartuntalähteet ovat tiedossa, mikä on sikäli aina hyvä merkki, kuin että tartunnan alkuperä olisi tuntematon. Sen voi sanoa, etteivät nämä ole Raahen sisäisiä tartuntoja, RAS:n tartuntataudeista vastaava lääkäri Lauri Koivuneva toteaa.

Raahessa on ollut viime keväästä lähtien 44 varmistunutta koronatapausta. Siikajoella vastaava lukema on yhdeksän. Pyhäjoki ei ole noussut vielä kartalle, jossa näkyvät vain ne paikkakunnat, joissa on vähintään viisi tartuntaa.

Koivuneva haluaa selkiyttää sitä, mille paikkakunnalle henkilön positiivinen tulos kirjataan.

– Positiivinen testitulos kirjautuu kotikuntaan, mutta jos henkilöllä ei ole Suomessa kotikuntaa, eli henkilö on ulkomaalaistaustainen, testitulos kirjautuu näytteenottopaikkakunnalle. Sen takia Raahe on saanut muutamia positiivisia tuloksia ihmisistä, jotka eivät asu meillä, mutta ovat käyneet meillä testissä. Näistä (uusista tapauksista) toinen kirjautui oikein, mutta toinen kirjautui Raahen tartunnaksi, vaikka henkilö ei asukaan Raahessa, Koivuneva valottaa.

Koko maasta raportoitiin torstaina 258 uutta koronavirustartuntaa.