Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ra­ken­nus­kiel­toa pukkaa Raa­heen, mutta se ei kiellä ra­ken­ta­mas­ta

Raahen eteläisen ranta-alueen rakentaminen on hidastunut, koska alueen kaavoituksesta on valitettu hallinto-oikeuteen. Alueen rakennuskielto jatkuu kuukausia. Rakennuskielto ei tarkoita, ettei voisi rakentaa. Rakentaminen vaatii poikkeusluvan Raahessa kaikkiaan 3 rakennuskieltoalueella.

Raahessa on 2 kohtalaisen laajaa aluetta rakennuskiellossa keskeneräisen kaavoituksen takia ja yksi kaavavalitusten takia. Uusin rakennus- ja toimenpidekielto tuli vastikään voimaan Pitkäänkariin, jonne tehdään ajantasainen rantaosayleiskaava. Wanhan Raahen rakennuskielto alkoi tammikuussa 2019 asemakaavan muutostyön takia. Vanhan Saloisten pitäjän ranta-alueiden osayleiskaavan rakennuskiellon päättymiselle ei näy pikaista loppua.

Kun alue kaavoitetaan, se voidaan asettaa rakennus- ja toimenpidekieltoon. Rakennuskielto päättyy yleensä kaavan tultua vahvistetuksi. Mutta jos kaavoituksesta valitetaan, rakennuskielto jatkuu, kunnes asia on loppuun käsitelty.

Raahen eteläisen ranta-alueen kiinteistöjen omistajat joutuvat elämään rakennuskiellossa, sillä alueen osayleiskaavasta on tehty 3 muistutusta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_