Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ra­ken­nus­yh­tiö SRV:n Fen­no­voi­ma-osuu­den myynti ve­nä­läi­sel­le RAOS Voi­mal­le ei toteudu

Rakennusyhtiö SRV ei myy Fennovoimaa koskevaa omistustaan venäläiselle RAOS Voimalle, SRV tiedottaa.

SRV ja RAOS Voima allekirjoittivat sopimuksen myynnistä helmikuussa.

SRV tuli tytäryhtiönsä kautta vuonna 2015 Fennovoiman pääomistajan Voimaosakeyhtiö SF:n osakkaaksi. SRV:n osuus Fennovoimasta oli 1,8 prosenttia.

RAOS Voima kuuluu venäläiseen Rosatom-konserniin.

Sopimusjärjestelyn voimaantulon edellytyksenä oli työ- ja elinkeinoministeriön myöntämä lupa. Luvan saamiselle ja sopimuskokonaisuuden toteutumiselle ei enää ole SRV:n mukaan edellytyksiä.

– Tämä johtuu muun muassa valtioneuvoston 9. kesäkuuta tekemästä päätöksestä, jonka perusteella Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen rakentamislupahakemuksen käsittely raukeaa, sekä muista Hanhikivi 1- hankkeessa tapahtuneista olennaisista muutoksista, SRV kertoo tiedotteessa.

Hanhikivi 1 -ydinvoimala oli tarkoitus rakentaa Pyhäjoelle, mutta hanke joutui ongelmiin Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa. Fennovoima perui Hanhikiven rakentamislupahakemuksen toukokuun lopussa.

Juttua päivitetty 11.16 ja 15.08: lisätty tietoja hankkeen taustoista. Korjattu juttuun tieto, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa, eikä maaliskuussa, kuten jutussa alun perin kerrottiin.