Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

RAOS Project ve­täy­tyy Han­hi­ki­ven­nie­mel­tä – "Hil­jais­ta tässä joka ta­pauk­ses­sa on. Ju­ris­tit ovat niitä, jotka kes­kei­ses­ti miet­ti­vät asioi­ta"

Rosatomin johdon neuvonantajan Jukka Laaksosen mukaan on toiveajattelua, että maailmalta löytyisi ydinvoimalaitostoimittaja, jonka kanssa voisi Pyhäjoella käynnistää uuden projektin. Vaikka RAOS nyt Pyhäjoelta vetäytyy, niin yritys jatkaa toimintaansa valmiina jatkamaan hanketta.

Hanhikivenniemen ydinvoimalan työmaa hiljenee RAOS Project Oy:n ja sen alihankkijoiden osalta, kun Fennovoima Rosatomin ja laitostoimittaja RAOS Project Oy:n ylimmän johdon neuvonantaja Jukka Laaksosen mukaan varsin selkeästi ilmoitti purkavansa ydinvoimalaitosyksikön toimitussopimuksen.

– Fennovoima on ilmoittanut, että kesäkuun alkuun mennessä kamppeet pitäisi kerätä pois. RAOS Projectin tavarat viedään varastoon – sitten työmaa päättyy.

RAOS Project vetäytyy Hanhikivenniemen työmaalta, mutta Rosatomin tytäryhtiön työt jatkuvat muualla. noin 440 työntekijästä Pyhäjoella on työskennellyt noin 50, Helsingissä noin 100 ja loput lähes 300 Pietarissa.

– Nyt ei ainakaan ole ollut mitään puhetta, että ihmisiä irtisanottaisiin lähiaikoina.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.