Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raskas työ vaatii vielä ras­kaam­mat huvit – en­si­hoi­ta­ja ja lai­tos­mies viet­tä­vät maalla täyttä elämää

Ensihoitajan työ on vaativaa. Mutta sitä jaksaa tehdä, kun asuu hevosten, kanojen ja ankkojen kanssa samassa pihapiirissä, vaikka kuskaakin kaivovettä ikivanhalla vesikelkalla.

Ensihoitajana ambulanssissa työskentelevä Satu Katila muutti miehensä Misa Törmin kanssa isovanhempiensa rintamamiestaloon Kotikumpuun toukokuussa 2019. Taakse jäivät rivitalon lattialämmitykset ja helppo elämä, perhe kasvoi Aamoksella, ja Misasta sukeutui Pattijoen Ylipäässä mestariremontoija, joka alkoi pistää maatalon pihassa paikkoja kuntoon.

Alun perin yhden hevosen maatalosta sijansa on saanut lisäksi 3 hoitohevosta. 3 ankkaa on lisääntynyt 11 ankan katraaksi, ja kanojakin tuli toimintansa lopettaneen Jortikan kanalasta tilan tiilinavetan suojiin. Jossain vaiheessa kissojen määrä kasvoi neljään ja kanojen kaverina alkoi seurustella pupujussi. Koko eläintarhan turvallisuutta valvoo suomenpystykorva Vinkku, joka pitkää päivää tehtyään viimeisenä palaa yöksi taloon pihalta.

Työtä se kaikki vaatii.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.