Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Re­von­lah­den kom­pos­toin­ti­aluet­ta vas­tus­te­taan Sii­ka­joel­la

Vastustajat keräävät nimiä netissä ja Taukokartanossa. Siikajoen kunnanhallituksen käsittelyyn tulevassa lausunnossakin esitetään, että hankkeelle ei myönnettäisi ympäristölupaa.

Suomen Ekolannoite Oy:n ympäristölupahakemus lietteiden ja biomateriaalien käsittelylaitokselle Siikajoen Revonlahdelle herättää vastustusta. Toiminta-alue sijaitsee Kasitien varressa, noin kolmen kilometrin etäisyydellä Revonlahdelta itään.

Ei lupaa lietteenkäsittelylle Revonlahdelle -nimellä kerätään nimiä sekä Adressit.com -osoitteessa netistä että Revonlahden Taukokartanolla nimilistaan.

Torstaina aamulla revonlahtelaisten Anne Kujansuun ja Tarja Mällisen aloitteesta käynnistyneessä nimikeräyksessä oli allekirjoituksia lähes 300.

– Olemme hyvin huolissamme hajuhaitoista. Revonlahti on ihan lähellä, jolloin jatkuva haju olisi inhottava, Kujansuu sanoo.

Kujansuu ja Mällinen ovat selvittäneet niin kokemuksia vastaavasta toiminnasta Jäälissä kuin korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) sitä koskevia päätöksiä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.