Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä määräaikainen Raahen Seutu 2 kk 34,90 euroa

Tilaajille

Riksan kyytiin pääsee kohta viltin kanssa

Raahen riksojen kyydissä ei kohta palella, sillä Praatissa virkataan villavilttejä talkoilla. Gabrielle Vierimaa on suunnitellut kaksi Raahe-aiheista peittoa kyyditettävien lämmikkeeksi.

Praatin viltintekotalkoissa kävi keskiviikkona iloinen puheensorina, kun reilut 20 naista virkkasi vilttejä riksoilla kyyditettäville vanhuksille. Idea talkoovilteistä syntyi Leila Riihijärven ja Gabrielle Vierimaan yhteistyönä, kun he näkivät riksapyörien kulkevan Raahen kadulla ilman peittoja.

– Tämä sopii meille hyvin, sillä riksat voi nykyisin myös varata täältä Praatista Leila Riihijärvi sanoo.

Vierimaa on ideoinut kahteen vilttiin raahelaiset teemat. Toiseen vilttiin virkataan Raahen taloja Anna-Maija Joensuun Raahe-sukan mallia mukaillen. Toiseen tulee Pietari Brahe kukkaseppeleineen ja hattuineen. Tämän mallin virkkaamiseen tarvitaan muitakin kuin isoäidin neliöitä.

Riihijärvi kertoo, että Kampuksen käsityöpajalla on jo yksi viltti virkattu, mutta koska riksoja on kaksi ja riksan kyydissä istutaan pareittain, tarvitaan useita vilttejä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.