Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Raahen Seutu tästä!

Tilaajille

Ruukin luonto- ja he­vos­kes­kuk­sen toi­mia­la­pääl­lik­kö: "On hyvä, että puo­lueet­to­mat ihmiset käyvät kat­so­mas­sa ti­lan­teen"

Kovia syytöksiä kokenut ravivalmentaja Mauri Jaara: "En muista, että ennen olisi ollut näin paha olo".

Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen toimialapäällikkö Riikka Pajuvesa-Korkala toivoo, että kaikki epäkohdat selvitetään perinpohjin.
Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen toimialapäällikkö Riikka Pajuvesa-Korkala toivoo, että kaikki epäkohdat selvitetään perinpohjin.
Kuva: Vesa Joensuu

Ruukin luonto- ja hevoskeskus nousi negatiiviseen valoon viime viikon loppupuolella, kun somekeskusteluissa tuotiin esiin hevosten kaltoinkohtelua, mitä oli kertomusten mukaan tapahtunut useiden vuosien aikana. Koulutuskeskus Brahe vastasi tiedotteella, että asiat ovat vakavia ja ne selvitetään.

Luonto- ja hevoskeskuksen entiset oppilaat Kati Mört, Noora Koukkari, Saana Rahko ja Mira Härö kertoivat sosiaalisessa mediassa, että hevosten lyöminen ja piiskaaminen olisi ollut lähes päivittäistä. Heidän kertoman mukaan hevosia myös muun muassa ajettiin ja treenattiin, vaikka ne ontuivat. Opiskelijat kertovat myös, että heidän käskettiin valehdella hevosten omistajille hevosille tulleista haavoista. Tämä oli vain pieni otos kaikesta siitä, mistä opiskelijat syyttivät ravivalmentajaa ja tallimestaria.