Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Tilaajille

Säh­kö­au­to­kes­kus­te­lu on vailla to­tuus­poh­jaa

Lukijalta Ilmastovaatimukset, EU:n autoteollisuuteen kohdistamat päästövaatimukset ja myöskin kehittynyt sähköautotekniikka kertovat sen, että olemme siirtymässä sähköautokauteen. Monet autojen suurvalmistajat aikovat siirtyä kokonaan sähköautotuotantoon, ja muidenkin on seurattava perässä. Siitä huolimatta polttomoottoriautotkin ajetaan loppuun ja se kestää 20-30 vuotta. Niin pitää ollakin ja aikaa on annettava. Siirtyminen tapahtuu vähitellen.

Vaikkakaan autoilu ei ole suurin ilmakehän saastuttaja, on se tehnyt maailman suurkaupunkien ilmaston sietämättömäksi valtavine savusumuineen ja melusaasteineen. Tästä kärsivät jo Suomenkin suurimmat kaupungit. Taitaapa ainoa ratkaisu tähän ongelmaan olla sähköinen liikenne.

Koska sähköä voidaan päästöttömästi tuottaa eri tavoilla, kuten aurinko- ja tuulivoimalla, vesivoimalla ja järeästi ydinvoimalla, sähköenergian puutetta ei tule tulevalla sähköautokaudellakaan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.