Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­joen me­ri­tuu­lil­la saisi noin kahden ydin­voi­ma­lan verran sähköä – Sel­jän­suun matala mukana valtion vuok­ra­suun­ni­tel­mis­sa

Metsähallituksen selvityksen mukaan Seljänsuun matala Siikajoen edustalla on tuulipuistolle sopiva paikka. Valtio saattaa laittaa matalikon vuokraoikeudet huutokauppaan tänä tai ensi vuonna.

Siikajoki

Valtio aikoo vuokrata länsirannikolta seitsemän merialuetta tuulivoimarakentamiselle. Alueista kaksi on osittain Siikajoen edustalla.

Tuulivoimarakentamiselle sopivat alueet ovat Hailuodon, Siikajoen, Raahen, Pyhäjoen, Närpiön ja Kristiinankaupungin vesialueilla. Valtion merialueita hallinnoiva Metsähallitus julkisti alueet tiistaina 28.helmikuuta ja asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (HS).

Uutisen mukaan Metsähallitus jakaa vuokraoikeudet tuulivoimatoimijoille kansainvälisellä huutokaupalla. Tänä vuonna on tarkoitus laittaa vireille kahden alueen vuokraaminen ja ensi vuonna toiset kaksi. Prosessi kestänee noin vuoden. Huutokauppaan tulevia alueita ei ole vielä valittu.

Pohjoisimmat mahdolliset tuulipuistot sijoittuisivat Seljänsuun matalalle.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.