Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­jo­ki vaatii läh­tö­val­miu­den säi­lyt­tä­mis­tä

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johtokunta on pyytänyt myös Siikajoen kunnalta lausuntoa pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksestä vuosille 2021-2024.

Kunnanhallitus saa tänään käsiteltäväkseen kunnan lausunnon, jossa todetaan, että pelastustoimen tosiasiallinen toimintavalmius (10 min/15 min lähtöaika) perustuu sopimuspalokuntien osaamiseen ja kyvykkyyteen suoriutua pelastustehtävistä sekä ensivastetehtävistä. Tämän vuoksi koko johtamisjärjestelmän tulee tukea tämän puolivakinaisen sopimuspalokunnan motivoitumista annetun tehtävän suorittamiseen.

– Paikallisesta varallaolosta luopuminen tai sen heikentäminen vaikuttaa suoraan tosiasialliseen kykyyn vastata pelastustoiminnan palvelutasotavoitteeseen. Sopimuspalokunnan toimintaedellytyksiä ei saa millään tavalla heikentää.

Lausunnossa vaaditaan, että Ruukin paloasemalla tulee säilyttää ympärivuorokautinen varmennettu lähtövalmius vähintään vahvuudella 1+1.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.