Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

So­ro­sel­la oli alue­vaa­leis­sa eniten ul­ko­puo­lis­ta vaa­li­ra­haa – Raahen seu­tu­kun­nas­ta va­lit­tu­jen äänen hinta vaih­te­lee 34 sen­tis­tä yli 22 euroon

Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen (kesk) toteutti Raahen seutukunnan aluevaltuutetuista kalleimman vaalikampanjan. Tammikuun vaaleissa 1 378 ääntä saanut Soronen käytti aluevaaleihin 15 239,92 euroa eli 11,06 euroa jokaista saamaansa ääntä kohti.

Omaa rahaa vaalikampanjointiin kunnanjohtaja käytti 500 euroa. Yrityksiltä hän sai vaalitukea yhteensä 9 491 euroa, yksityishenkilöiltä 4 099 euroa ja puolueyhdistyksiltä 1 149,92 euroa. Suurimman yksittäisen tuen, 1 500 euroa, Soroselle maksoi pyhäjokinen Haapatilat Oy.

Ulkopuolisen vaalirahoituksen osuus, runsaat 14 700 euroa, oli Sorosella suurempi kuin kellään muulla Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon valitulla.

Pyhäjoen kunnanjohtajalla Matti Sorosella oli käytettävissä kampanjointiin huomattavasti enemmän ulkopuolista vaalirahoitusta kuin muilla Raahen seutukunnasta valituilla. Satsaus tuotti myös tulosta, sillä aluevaltuuston lisäksi Soronen sai paikan aluehallituksesta.
Pyhäjoen kunnanjohtajalla Matti Sorosella oli käytettävissä kampanjointiin huomattavasti enemmän ulkopuolista vaalirahoitusta kuin muilla Raahen seutukunnasta valituilla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Raahen alueen kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe