Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

STUK odottaa Fen­no­voi­mal­ta li­sä­sel­vi­tyk­siä

Fennovoiman tavoitteena on saada rakentamislupahakemuksen tekninen osuus toimitettua vielä tämän vuoden puolella STUKiin arvioitavaksi.

Turvallisuusselosteen mukaan suunnitteluvaiheen laadunhallinta on ajallisesti jäljessä suhteessa suunnittelun etenemiseen, Säteilyturvakeskus (STUK) toteaa Fennovoiman turvallisuusarvioinnin tilanteesta ensimmäisellä vuosikolmanneksella.

STUK odottaa Fennovoimalta sen laatiman luvitussuunnitelman päivittämistä tarkastus- ja arviointityön suunnittelemiseksi. Tavoitteena oli vastaanottaa luvitussuunitelma huhtikuussa 2021, mutta Fennovoiman mukaan toimitus siirtyy elokuulle.

Fennovoima toimitti lokakuussa 2020 STUKille hyväksyttäväksi erilaisuusperiaatteen toteuttavia turvallisuusjärjestelmiä koskevan alustavan turvallisuusselosteen, josta STUK teki selvityspyynnön.

– Toimituspaketit käsitellään, annetun laadun ja sisällön suhteen ne joko hyväksytään tai sitten pyydetään selvitystä eli tehdään selvityspyyntö, jos täydentämistä tai korjausta tarvitaan, STUKin projektipäällikkö Janne Nevalainen selventää.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.