Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Suun­ni­tel­mal­li­suus vä­hen­tää hä­vik­kiä

Raahelainen Paula Pirinen, 82, tietää, miten ruokahävikkiä voi välttää. Pakkaseen ruoan säilöminen ja keittojen tekeminen voivat vähentää huushollien ruokahävikkiä.

Pakastaminen tai keitot ovat raahelaisen Paula Pirisen, 82, toimia hävikin vähentämiseksi. Suomessa vietetään ensi sunnuntaihin saakka hävikkiviikkoa.

Kuluttajaliiton mukaan ruokahävikki on alun perin syömäkelpoista roskiin päätynyttä ruokaa, jonka synty olisi voitu välttää ennakoimalla paremmin ruuan kulutusta tai valmistamalla tai säilyttämällä ruoka toisin.

– Mieleeni nousee hävikistä ajatus on suunnittelemattomasta ruoanteosta. Se on joko vanhentunut tai sitten sitä on liikaa, Pirinen miettii.

Omassa taloudessaan Pirinen arvelee helpoiten hävikkiä joskus syntyvän, kun pehmoinen leipä homehtuu.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe