Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä määräaikainen Raahen Seutu 2 kk 34,90 euroa

Tilaajille

Tämä on yrit­tä­jäl­le pe­lot­ta­vaa aikaa

Valtion lupailemat tuet helpottanevat, mutta tuskin korvaavat asiakaskatoa kokonaan.

Kuluneella viikolla noin kolmasosa kauppakamarien jäsenyrityksistä arvioi konkurssiriskin kasvaneen merkittävästi koronavirusepidemian vuoksi, kertoo Keskuskauppakamarin kysely. Yhdeksän kymmenestä vastaajasta odottaa, että epidemia vaikuttaa yrityksen liikevaihtoon tavalla tai toisella negatiivisesti seuraavan kahden kuukauden aikana. Noin puolet kertoo, että negatiivisia vaikutuksia on jo ollut.

Puolet vastaajista odottaa, että yritys lomauttaa tai irtisanoo henkilökuntaa kahden seuraavan kuukauden aikana koronavirusepidemian vuoksi. Neljännes vastaajista kertoo jo antaneensa lomautusvaroituksen tai kutsuneensa yhteistoimintaneuvottelut koolle.

Tämä tilanne näkyy jo Raahessakin. Pandemian talousvaikutukset kohdistuvat erityisesti pieniin yrityksiin, yt-kutsuja on jo jaettu ja lisää on luvassa. Yrittäjän on mahdotonta pitää henkilökuntaa töissä ilman asiakkaita. Osa yrityksistä pistää varmaankin ovet hetkeksi kokonaan säppiin.

Nyt ei voi kehottaa ketään lähtemään kauppoihin kiertelemään, mutta jokainen voi silti miettiä, miten tukisi paikallista yrittäjää.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.