Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tan­go­ku­nin­kaal­li­sia­kin säes­tä­nyt Vesa Mot­ti­sen­kan­gas suun­nit­te­lee töik­seen esi­nei­den in­ter­ne­tiä

Vesa Mottisenkangas teki ensimmäisen tietokoneohjelman 18-vuotiaana veljensä kanssa lukion Commodore 64:lla hiihtokilpailujen tulospalveluun. Tuotekehityspäällikkönä työskentelevä mies toteuttaa sisäistä taiteilijaansa paitsi ICT-alalla myös soittamalla sivutöinään tanssi-orkesterissa.

Pattijoen Ylipäässä syntynyt, nykyisin oulunsalolainen tuotekehityspäällikkö olisi aikanaan halunnut käydä ammattikoulun mutta joutui lukioon hiukan vastoin tahtoaan. Välttääkseen liian teoreettisen koulutuksen hän hakeutui Raahen Tietokonealan oppilaitokseen ja valmistui tietoteknikoksi. Silti hän päätyi koodarin uraputkeen ja nykyiseen työpaikkaansa esineiden Internetin eli IoT-järjestelmien tuotekehittelyyn.

Työtehtävät iProtoXilla IoT-järjestelmien parissa ovat hänestä mukavan monipuolisia.

– Olemme vielä pieni kasvava yritys, joten päivittäisissä työtehtävissä voi hyödyntää kaikkia hankittuja taitoja musiikista ja graafisesta suunnittelusta aina projektipäällikön ja esimiehen tehtäviin, kertoo Mottisenkangas.

Innovatiivisten keksintöjen keskellä eläminen alkoi jo lukioaikana, jolloin hän Commodore 64:lla teki veljensä kanssa hiihtokilpailujen tulospalveluohjelman.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.