Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tässä on kuusi tapaa vetää sähköt SSAB:l­le, mikähän niistä olisi paras?

SSAB varautuu uuden entistä suuremman voimalinjan vetämiseen tehtaalle. Vaihtoehtoisia, noin 60 metrin levyisiä voimalinjareittejä on kaikkiaan 6.

SSAB Raahen tehtaan sähköntarve lisääntyy, jos tai kun teräksen jatkojalostustapa muuttuu. Yhtiön tavoitteena on siirtyä fossiilivapaaseen teräksen tuotantoon vuonna 2030. Hiilen sijaan yhtiö käyttää entistä enemmän sähköä.

Muutoksen mahdollistamiseksi yhtiö on aloittanut hankkeen, jossa kartoitetaan, missä 400 kilovoltin suuruinen voimajohto kulkisi. Myöhemmin tarvittaneen tehtaalle vielä toinenkin uusi 400 kilovoltin voimajohto.

Yhtiön yva-ohjelman mukaan yhtiön tarvitsemat 400 kilovoltin voimajohdot tulisivat aikanaan terästehtaalle kahta eri reittiä. Mahdollista onkin, että sähköä tulee tehtaalle sekä Siikajoen että Vihannin suunnasta.

Sitten kun 400 kilovoltin voimajohtoja olisi kaksi, ne todennäköisesti sijoittuisivat noin 5 kilometrin matkan rinnakkain Haapajärven tekojärven eteläpuolelta tehdasalueelle.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.