Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Teetkö sinäkin etä­töi­tä? Mekin teh­dään! Laita meille kuva, mil­lais­ta sinun etä­töis­sä­si on!

Etätyö on nyt in. Teetkö sinä etätöitä kotonasi? Laita meille kuva siitä ja kerro, miltä etätyö tuntuu. Myös Raahen Seutua tehdään etätöinä.

Tältä Raahen Seudun toimitus näyttää nykyisin aamuisessa neuvonpidossa, kun se hoidetaan etäpalaverina. Raili Viirret ja Maarit Kesti tekivät keskiviikkona etätöitä kotonaan Raahessa, Toni Länkinen Oulussa ja Vappu Kallio Lasikankaalla.
Tältä Raahen Seudun toimitus näyttää nykyisin aamuisessa neuvonpidossa, kun se hoidetaan etäpalaverina. Raili Viirret ja Maarit Kesti tekivät keskiviikkona etätöitä kotonaan Raahessa, Toni Länkinen Oulussa ja Vappu Kallio Lasikankaalla.
Kuva: Vesa Joensuu

Teamsit, zoomit, skypet, slackit ja facebookit ja monet muut etätyöyhteydet kilkuttavat nyt tietokoneilla, kun valkokaulusammateissa olevat suomalaiset ovat vetäytyneet koronabunkkereihinsa eli kotiinsa tekemään töitä ja palaveeraamaan ja pitämään toisiinsa yhteyttä verkon kautta.

Samalla kun töitä tehdään, ympärillä saattaa olla perhemylläkkää ja huomiota kerjääviä lemmikkejä. Tai siippa istuu vieressä kuulokkeet päässään aivan eri miitingissä hoitamassa toisen yrityksen hommia.


Myös Raahen Seudun toimitus on siirtynyt tekemään entistä enemmän etätöitä. "Aluetoimituksia" on nyt vähän eri puolilla aluetta.

– Ei tähän kuole, viestittää Timo Myllykoski yhteisessä chätissä oltuaan pari päivää vierotuksessa toimituksen ilmapiiristä ja hoitaessaan Miljoonaperän aluetoimitusta.

Joillekin koronavirusepidemian aiheuttamasta etätyösuosituksesta on silkkaa hyötyä, sillä pitkiä työmatkoja ei tarvitse taittaa.

– Mulle etätyö on tuonut pari lisätuntia vuorokauteen, kertoo Toni Länkinen, joka tekee töitä Oulusta kotoaan käsin.

Ergonomia ei ole samaa tasoa kuin töissä. Itse olen kirjoittanut välillä maaten ja sylimikroa sängynreunalla sylissä pitäen. Kirjoituspöytäni on liian korkea.

Koska DNA-kuuluvuus Lasikankaalla on ainakin meillä erittäin huono, teen puhelinhaastattelut makuuhuoneen ikkunan ääressä, jossa yhteys pätkii vain vähän. Kunhan kesä tulee, istun ulkoterassilla, missä kuuluvuus on parempi.

Ihan helppoa se etätyö ei ole. Se vaatii asennetta. Kaikkein hankalinta oli alussa.

– Tuntuu, että on paljon tehokkaampi, kun saa tekniikan pelittämään. Työrauhahan täällä on hyvä, vain karvaisempi, koska kissa loikkii välillä näppiksen yli, Raili Viirret kertoo.

Varsin yleinen käsitys on, että työteho laskee etätöissä, mutta yleensä se vain nousee. Taukoja ei muista pitää, ja koko päivä kuluu tietokoneen ääressä.

Mutta entä sinä? Millaista sinulla on? Lähetä meille kuva etätöistäsi ja kerro, millaista siellä oikein on?

Lähetä kuva ja kertomuksesi osoitteeseen: toimitus@raahenseutu.fi.