Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la vain kolme uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, joista kaksi Oulussa ja yksi Yli­vies­kas­sa – koko maassa 17 uutta ko­ro­na­kuo­le­maa

Uusia tartuntoja kirjattiin maanantaina vain kolme. Kuvituskuva arkistosta.
Uusia tartuntoja kirjattiin maanantaina vain kolme. Kuvituskuva arkistosta.
Kuva: Vesa Joensuu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi maanantaina kolmesta uudesta tartunnasta Pohjois-Pohjanmaan sairanhoitopiirissä. Määrä on pitkän ajan keskiarvoon nähden alhainen, vaikkakin päiväkohtaisissa määrissä voi olla suuriakin eroja.

Tartunnoista kaksi on todettu Oulussa ja yksi Ylivieskassa. Kaikkiaan Oulussa on todettu epidemian aikana 1066 ja Ylivieskassa 51 tartuntaa.

Sairaanhoitopiirissä on kirjattu epidemian aikana yhteensä 1 418 tautitapausta.

Koko Suomessa uusia tartuntoja raportoitiin maanantaina 252. Tartunnoista suurin osa todettiin pääkaupunkiseudulla: Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Kaikkiaan tautitapauksia on nyt kirjattu Suomessa 33 414.

Viimeisten kahden viikon aikana Suomessa on todettu 5 198 tautitapausta. Määrä on laskenut hieman edellisestä kahden viikon jaksosta, jolloin tartuntoja havaittiin 6 140.

Myös Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä tilanne on kehittynyt parempaan suuntaan. Viimeisen 14 vuorokauden aikana tautitapauksia on ollut 239, kun edeltävän kahden viikon jaksolla niitä oli 511.

Uusia kuolemantapauksia on THL:n mukaan 17. Viimeksi THL antoi tietoa koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista perjantaina. Kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on Suomessa kuollut 506 ihmistä.

Sairaalahoidossa on maanantaisten tietojen mukaan 281 henkilöä. Heistä 149 on perusterveydenhuollossa vuodeosastolla, erikoissairaanhoidon vuodeosastolla 99 ja 33 tarvitsee tehohoitoa.

OYSin erityisvastuualueella sairaalahoidossa on kaikkiaan 18 potilasta. Kolme heistä on tehohoidossa.

Juttua muokattu kello 12.56: Lisätty tuoreet tiedot sairaalahoidossa olevista ja koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista.