Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tont­tien hinnat pu­hut­taa Sii­ka­joel­la kun­ta­päät­tä­jiä – Mei­je­rin­saa­ren tontit on nyt hin­noi­tel­tu, Matti Toppila veti tar­jouk­set pois

Tonttihinnoittelulle on kunnissa perusteet, mutta aina voi tehdä tarjouksen valmiiksi hinnoitelluista tonteista. Siikajoen kunnanvaltuusto määritti kuntaan jätettyjen ostotarjousten perusteella uuden neliöhinnan Meijerinsaaren tonteille ja kahdelle muulle kaavatontille.

Siikajoki

Siikajoen kunnan maanmittausinsinööri Merja Ojanperä kertoo Siikajoen kunnan omistuksessa olevien asemakaava- tai ranta-asemakaava-alueella olevien tonttien kunnan tonttipörssistä löytyvien myyntihintojen perustuvan todelliseen kustannukseen, mitä kunnalle on syntynyt tontteja myyntikuntoon valmisteltaessa.

– Tontin todellinen hinta muodostuu kustannuksista, mitä syntyy maanhankinnasta lähtien siihen, kun luovutetaan tontti ostajalle, Merja Ojanperä avaa asiaa.

Kustannusten synnyssä huomioidaan maanhankintakustannukset, kaavoitus ja suunnittelu, katujen, valaistuksen ja yleisten alueiden rakentamiskustannukset sekä vesi- ja viemäröintitekniikka. Osa tonteista on jo valmiiksi lohkottu, mikä vaikuttaa myös tulevaan myyntihintaan.

– Tontin hintaan vaikuttaa myös tontin maaperä, sijainti, sekä kysyntä ja tarjonta. Pääsääntöisesti hinnat on määritelty sen jälkeen, kun asemakaava on tullut kyseisellä alueella voimaan, Ojanperä kertoo.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.