-

Tuo­mi­ojan Nuo­ri­so­seura juhli uutta taloa ja 111 toi­min­ta­vuot­ta – ak­tii­vi­nen toi­min­ta on osoitus yh­teis­hen­ges­tä, roh­keu­des­ta ja luot­ta­muk­ses­ta

Tilaajille
Tilaajille
Siikajoki/Tuomioja

Historian siivet havisivat hurjasti lauantaina 26. marraskuuta, kun Tuomiojalla vietettiin nuorisoseuran uuden toimitalon avajaisia. Rakennus on tiettävästi Suomen ainoa upouusi seurantalo.

Talo, sen rakentaminen pitkästi talkoilla ja avajaisiin kokoontunut yli 200-päinen juhlaväki ovat osoitus siitä, ettei ihmisiä yhteen kokoava nuorisoseura-aate ole kuollut. Eikä sitä pidä hengissä vain varttunut sukupolvi, vaan toimintaan on kasvamassa mukaan yhä uusia nuorisoseuralaisia.

Timo Nevanperä ja Tuomas Parttimaa vaihtoivat ajatuksia ennen varsinaisen juhlaohjelman alkua. Kaikille vieraille tarjottiin kakkukahvit. Pannun sangassa Tuija Viitala ja kakkua tarjoilemassa Hanna Ranta. Timo Nevanperä ja Kalle Arvio keskustelemassa. Siikajoen kunnanhallituksen puheenjohtaja Kauko Lehto kävi myös onnittelemassa Tuomas Parttimaata siitä, että seuran iso ponnistus valmistui. Essi Saarelan vieressä nuorisoseurojen liiton Hermannin arvon saaneet aktiiviset nuorisoseuralaiset Matti Mannermaa ja Esa Palokangas. Kalle Arvio (oik) lahjoitti Tuomiojan Nuorisoseuralle tauluja, jotka Ruukin Nuorisoseura oli myynyt Paavolan Osuuspankille. Tuomas Parttimaa otti vastaan vanhan kehystetyn kauppakirjan. Siikajoen kunnan onnittelut toivat Riitta-Liisa Salmenkangas ja kunnanjohtaja Pertti Severinkangas. Onnitteluja olivat tuomassa Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen lliiton puheenjohtaja Jukka Lipsanen ja toiminnanjohtaja Timo Nevaperä sekä Raahen seurakunnasta Harri Joensuu ja vs. kappalainen Mira Pauna. Puheenvuorossaan Riitta-Liisa Salmenkangas toi esille, että Tuomiojan kylä ja sen palvelut ovat muuttuneet, mutta aina kylällä on uskottu tulevaisuuteen ja tehty sen eteen töitä. Tuomiojan Nuorisoseuran lasten näytelmäpiiri esitti jouluisen näytelmän, jossa oli mukana liuta metsän eläimiä. Tuomiojan villit maalaistytöt esittivät vauhdikkaan tanssinumeron. Tuleva nuorisoseuralainen jätti juhlapuheet aikuisille ja keskittyi puintihommiin.
Timo Nevanperä ja Tuomas Parttimaa vaihtoivat ajatuksia ennen varsinaisen juhlaohjelman alkua.
...

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.