Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tut­ki­mus­ta tutun linnun liik­keis­tä –Ny­kyi­nen tieto suo­si­tus­ta riis­ta­lin­nus­ta vä­häis­tä

Merihanhesta on tullut vuosien aikana merkittävä riistalintu. Rengastuksella pyritään saamaan uutta tietoa Raahessakin sadoittain pesivän linnun elintavoista ja reiteistä.

Merihanhia metsästetään yleisesti Raahen alueella, mutta lintulajista ja sen liikkeistä Suomessa on kerätty vuosien aikana hyvin vähän tietoa. Turun yliopiston väitöskirjatutkija Antti Piironen on parhaillaan tekemässä asiaan muutosta.

Piironen tutkii väitöskirjassaan merihanhien liikkeitä niiden pesimäajan ulkopuolella. Tutkimuksessa on tarkoitus saada täysin uutta tietoa Suomen merihanhikannasta, lintujen muuttoreiteistä ja talvehtimisalueista. Samalla tutkimus antaa tietoa lintujen liikkeistä ja kerääntymisalueista Suomessa, sekä lintujen kuolleisuudesta.

Tiedot merihanhista kerätään niitä rengastamalla. Viimeiset kaksi viikkoa Piironen on viettänyt Raahen ja Lumijoen alueella. Tällä hetkellä hän majoittuu Olkijoen edustalla Ulkokallassa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.