Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tuu­les­ta otet­ta­vis­sa enemmän euroja – voi­ma­la­in­ves­toin­nis­ta jää nyt vain 20 pro­sent­tia maa­kun­taan

Matti Soronen toivoo, että kunnat saavat jatkossakin tuulivoimasta tulevat kiinteistöverot.

Pohjois-Pohjanmaan tuulivoiman kokonaisinvestoinneista jää alueelle tällä hetkellä noin 20 prosentin osuus. Tämä käy ilmi Pohjois-Pohjanmaan tuulivoimaosaamisen kehittämisen selvityksestä. Sen tuloksia käytiin läpi perjantaina verkossa järjestetyssä hankkeen loppuseminaarissa. Vaikka pääpaino oli tuulivoimassa, keskusteluissa nousivat esiin myös muun muassa vety ja ydinvoima.

Tutkimusraportissa mainittiin, että 20 prosentin maakuntaan jäävää osuutta voi pitää varsin alhaisena tasona huomioiden alueen korkean koulutustason ja teollisen osaamisen. Nyt maakunnassa tarvittaisiin kehittämistoimia asian eteen, koska nyt Pohjois-Pohjanmaalla on riski ajautua pelkäksi edullisen tuulivoiman tuotantoalueeksi, jolle ei muodostu potentiaaliaan vastaavaa roolia.

Hanketta esitellyt Antti Majava Käännekohta T&K Oy:stä harmitteli, sitä etteivät isotkaan tuulivoimahankkeet välttämättä näy kunnissa ja kuntien kassoissa kovin hyvin.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.