Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Uk­rai­na­lais­lap­set pää­si­vät Raa­hes­sa koulun pen­kil­le – mutta mil­lai­set tun­nel­mat siellä on?

Tavallinen suomalainen kouluarki on iloista vaihtelua ukrainalaisille lapsille, joista kaikilla omaa koulua ei ole enää olemassakaan.

Raaheen perustetulla ukrainalaisten lasten valmistavalla luokalla oli viime viikolla 24 oppilasta. Tämän viikon keskiviikkona heitä oli 34. Kohta heitä voi olla vielä enemmän.

Jotkut oppilaat puhuvat jonkin verran englantia, sillä Ukrainassa englannin kielen opetus alkaa jo ensimmäisellä luokalla. Muutaman viikon Suomessa oleskelun ja opetuksen jälkeen päähän on jäänyt jo jokunen sana suomeakin. Silti kaikki puhuvat koulussa mieluimmin omaa äidinkieltään, ukrainaa.

Ukrainalaislasten onni on se, että opetuksessa avustaa kaksi ukrainalaista aikuista. Toinen heistä, Olena Berzina, on kieltenopettaja, joka puhuu hyvää englantia, ja toinen 7 vuotta Suomessa asunut ja tänne avioitunut Tetiana eli Tanja Halchuk, joka taitaa erittäin hyvin suomea.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.