Hyvää itsenäisyyspäivää! : It­se­näi­syys­päi­vän Raahen Seutu il­mes­tyy nä­köis­leh­te­nä

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Uusi sie­men­kes­kus nousee Ruukin Yri­tys­puis­toon Na­tur­co­min ton­til­le

Naturcom Oy laajentaa toimintaansa Ruukissa. 200 erilaista kylvösiemenartikkelia maatalouteen valmistava yritys luo siemensekoituksia tavoitteenaan kestävä nurmi.

Ruukin Yrityspuiston toimistossa työskentelee tyytyväinen mies. Yrityspuistoon 5 vuotta sitten asettautuneen Naturcom Oy:n toimitusjohtaja, agronomi Timo Mäkinen on saanut juuri rakennusluvan laajennusosalle, joka nousee radan varteen. Tarkoituksena on rakentaa siemenkeskus, joka vastaanottaa raakasiemeneriä.

Yritys laajenee, mutta kasvu ei ole ollut pääasia. Se on tullut luonnostaan, kun yritys alkoi varhain panostaa tuotekehittelyyn. Pelkkä siementen välittäminen siementen tuottajilta maatalousyrittäjille ei viehättänyt kauan, vaan Mäkinen päätti jo noin 5 vuoden yrittämisen jälkeen etsiä testaten Suomen oloihin parhaiten soveltuvia kasveja. Nurmisiemenseoksia testataan paitsi Siikajoella toimivan Luken myös Mustialan maaseutuoppilaitoksen tiluksilla ja maatiloilla.

– Me haetaan maailmalta tutkimustuloksia ja kokeillaan, toimivatko ne meillä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.