Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Vanhan Raahen kun­nia­laat­to­jen jul­kis­tus netissä - katso lähetys tästä

Video: Raahen Pimiät
Raahen Pimiät
Video: Raahen Pimiät

Raahessa ei valita tänä vuonna Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -kohteita. Sen sijaan aikaisempien vuosien kohteet saavat kunnialaattansa lauantaina.

Kunnialaattojen julkistuksen piti tapahtua osana tälle viikonlopulle suunniteltua Raahen Pimiät -tapahtuman ohjelmaa. Koska Raahen kaupunki on koronatilanteen takia päättänyt perua tältä ja ensi viikolta kaikki järjestämänsä tilaisuudet, myös Raahen Pimiät, toteutetaan kunnialaattojen julkistus nettistriimauksena kello 15.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Wanhan Raahen kohteita on palkittu vuodesta 2017 alkaen Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -tunnustuksella. Vuosittaisen perinteen mukaisesti yleisö on saanut valita oman ehdokkaansa ja Wanhan Raahen Vuoden talo ja miljöö -raati omansa.

Tunnustuksen tarkoituksena on osaltaan herättää kiinnostusta arvokkaan puukaupunginosan korjaamiseen ja sen elävöittämiseen. Palkinnon kriteereissä rakennuksen odotetaan edustavan perinteistä vanhaa rakentamista tai olevan hyvä esimerkki ympäristöön sopivasta uudisrakentamisesta. Kohteen tulee olla myös asuttu tai muuten käytössä.

Vuosina 2017–2019 palkittuja kohteita on yhteensä seitsemän. Tänä vuonna ei valita uutta tunnustuksen saajaa, vaan nyt julkaistaan ja luovutetaan kunnialaatat aikaisempien vuosien palkituille kohteille.

Kunnialaatat on valmistettu täysin paikallisena työnä ja kunnioittavat muotokielellään alueen arvokasta historiaa.

Varsinaisen julkistustilaisuuden ohella lauantai-iltapäivän nettilähetyksessä päästään myös pihakierrokselle Raahen vanhaan kaupunkiin, kun palkitut kohteet esitellään yleisölle. Tilaisuuden musiikkiesityksistä vastaa Raahen Musiikkiopiston Suzukisoittajat Marita Tuhkalan johdolla, säestäjänään Kristiina Tähtinen.

Fakta

Vuoden talot ja miljööt

Brahenkatu 21 (2017)

Brahenkatu 1 (2017)

Langin kauppahuone (2018)

Koulukatu 25 A (2018)

Rantakatu 40 (2019)

Rantakatu 16 B (2019)

Brahenkatu 19 (2019)

Lähetys kunnialaattojen julkistamistilaisuudesta lauantaina 29.8. klo 15 osoitteessa www.raahenseutu.fi