Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Vi­han­nin kai­rauk­set eivät tuot­ta­neet suo­ra­nai­sia mal­mi­lä­vis­tyk­siä - "Ei jat­ko­suun­ni­tel­mia lä­hi­kuu­kau­sil­le"

Timanttikairauksia talven aikana Raahen Vihannissa tehnyt malminetsintäyhtiö Norrbotten Exploration AB ei ole ainakaan vielä saavuttanut läpimurtoa louhintakelpoista malmiesiintymää etsiessään.

– Kairausten tuloksena ei tullut suoranaisia malmilävistyksiä. Lävistimme kuitenkin Lampinsaaren malmin ”isäntäkiviä”, joita olemme analysoineet, tutkimuspäällikkö Risto Pietilä kertoo.

Yhtiö aloitti timanttikairaukset joulukuun puolivälissä. Kairaukset alkoivat Kuuhkamosta ja etenivät Vilmingon kautta Lampinsaaren vanhan kaivoksen syväjatkeelle. Joulukuussa Vihannissa pitämässään yleisötilaisuudessa yhtiö kertoi järjestävänsä kairausten tuloksista yleisötilaisuuden huhtikuussa.

– Alun perin tarkoituksemme oli järjestää infotilaisuus Lampinsaaressa myös keväällä, mutta se taitaa jäädä koronarajoitusten vuoksi.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.