Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Vuoden suurin ve­ron­pa­lau­tus­pot­ti, 1,1 mil­jar­dia euroa, jaetaan per­jan­tai­na – tänään on puo­les­taan satojen tu­han­sien mät­ky­jen erä­päi­vä

3. syyskuuta eli tulevana perjantaina maksetaan vuoden suurin veronpalautuspotti, kun suomalaisten tileille kilahtaa yhteensä 1,1 miljardia euroa.

Mätkyjä syyskuussa joutuu maksamaan 300 000 suomalaista. Niiden eräpäivä on tänään eli 1. syyskuuta.

Syyskuussa palautuksia saavien asiakkaiden määrä on 1,1 miljoonaa, mikä on vähemmän kuin elokuussa, jolloin palautuksia sai 2 miljoonaa suomalaista. Maksettavien palautusten summa oli kuitenkin elokuussa pienempi.

– Syyskuussa palautuksia maksetaan pääasiassa palkansaajille, jotka eivät ole huomioineet vähennyksiä verokortilla, vaan täydentäneet ne vasta veroilmoitusvaiheessa. Kun vähennyksiä ei ole huomioitu verokortilla, on maksettavien palautusten määrä suurempi, sanoo ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta.

Veronpalautusten ja jäännösverojen eli mätkyjen määräpäiviä on tänäkin vuonna useita, kuten jo kolmatta vuotta on käytäntönä.

Ensimmäiset ovat saaneet veronpalautukset heinäkuussa. Silloin maksettiin pääasiassa henkilöyrittäjien palautuksia. Elokuussa palautusten joukossa oli paljon henkilöitä, jotka eivät muuttaneet esitäytettyä veroilmoitustaan.

Syys–joulukuun aikana palautuksia maksetaan pääasiassa asiakkaille, jotka ovat ilmoittaneet muutoksia esitäytettyyn veroilmoitukseen. Syyskuun jälkeen 95 prosenttia palautuksia saavista asiakkaista on saanut veronpalautukset tililleen.

Verohallinnon tiedotteessa muistutetaan, että palautukset eivät välttämättä näy tilillä aamusta. Mikäli palautusta ei iltaan mennessä kuulu, voi olla että maksupäivä on siirtynyt tai että Verohallinnolla ei ole asiakkaan tilinumeroa.