Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Vuosien takaa: Tie­to­te­ku­lai­sil­le ope­tet­tiin pöy­tä­ta­po­ja – "On tämä vähän eri­lais­ta kuin kaup­pa­neu­vos Paukun sau­nail­lois­sa"

Vuonna 1943

Valtioneuvoston eilisessä esittelyssä päätettiin antaa eduskunnalle esitys laiksi henkilökortista. Henkilökortti tulisi olla jokaisella 15 vuotta täyttäneellä Suomen kansalaisella. Asetuksella säädettäisiin, millä alueella ja paikkakunnalla henkilöllisyystodistus käytännössä vaadittaisiin.

Henkilökortin tulisi sisältää mahdollisimman tarkat henkilötiedot ja tuntomerkit ja se olisi varustettava hakijan nimikirjoituksella sekä yleensä myös valokuvalla. Siihen olisi otettava myös haltijan sormenjäljet sekä liitettävä tyhjiä lehtiä, joita voitaisiin käyttää merkinnän tekemistä varten muun muassa väkijuomien ostokiellosta, työvelvollisuussuhteista ym. seikoista.

Kortti olisi ulkomuodon muuttumisen ynnä muiden seikkain johdosta uudistettava yleensä 10 vuoden kuluttua, mutta pikemminkin, jos sen haltijaa koskevissa olosuhteissa tapahtuu muutoksia tai jos viranomainen muutoin pitää sitä tarpeellisena.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.