Mainos: Ter­ve­tu­loa pul­la­kah­vil­le ta­paa­maan leh­den­te­ki­jöi­tä ti 24.5. klo 12-14 Raahen Seutuun (Fell­ma­nin­puis­to­ka­tu 4). Pai­kal­la myös opas­tus­ta di­gi­tuot­tei­dem­me käyt­töön.

Tilaajille

Yli­no­peu­det huo­let­ta­vat – oma asuin­ym­pä­ris­tö koetaan silti pää­asias­sa tur­val­li­sek­si

Oulun eteläisen alueen kunnille suunnatun kyselyn mukaan aikuisten esimerkin näyttäminen liikenteessä on erittäin tärkeää.

Oulun eteläisen alueen kunnille tehdyn turvallisuuskyselyn mukaan asuinympäristön ja liikkumisen turvallisuus koettiin omassa asuinkunnassa pääosin erittäin tai melko hyväksi. Myös ongelmia tunnistettiin; huolissaan oltiin erityisesti ylinopeuksista. Tärkeimmäksi liikenneturvallisuustyön osa-alueeksi nousi vanhempien ja aikuisten esimerkin näyttäminen.

Liikkumisen ja asuinympäristön turvallisuuteen liittyvä kysely toteutettiin vuonna 2020 yhteensä 14 kunnassa Oulun eteläisellä alueella. Kysely toteutettiin Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Nivalan, Pyhäjoen, Pyhäjärven, Raahen, Reisjärven, Sievin, Siikajoen, Siikalatvan ja Ylivieskan asukkaille. Oulaisissa kysely on toteutettu jo vuonna 2019. Kyselyllä kerättiin tietoa asukkaiden turvallisuudentunteesta sekä näkemyksiä liikkumiseen liittyvistä ongelmista. Vastaajat saivat merkitä myös kartalle ongelmakohteita ja parannusehdotuksia.